HírekPrint This Page
2015-03-25

Két ARANYAT nyertek táncosaink!

A IX. Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál minősítő versenyén
a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Egyesületének
mindkét tánccsoportja ARANY MINŐSÍTÉST
szerzett!

/Fotó:Kárpáti Zsuzsanna/Lázas készülődés előzte meg a március 22- én megrendezett IX. Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál minősítő versenyét.
Megkezdődtek a dupla próbák, új viseletek varratása, zenekari próbák, melyek nagyon sok munkát követeltek a táncosoktól,amíg minden mozdulat, fej-és kéztartás a legszebb nem lett. A tánctanárok új taksonyi koreográfiákat álmodtak a színpadra a régi taksonyi népdalokból, szokásokból.

Galambosné Schuszter Anna néptáncpedagógus és hagyományismeret oktató, Taksonyi Gyermek lakodalmas című koreográfiájában régi taksonyi esküvői szokásokat állított színpadra. Az előadásban a Napraforgó, Napsugár, Babszem, Tökmag és Profi csoportok tagjai, összesen 47 gyermek vett részt, akik öt hónapon át működtek együtt, segítették egymást a közös cél érdekében. Büszkén viselték gyönyörű népviseletüket, csodálatos teljesítményt nyújtottak és ARANY minősítést értek el! Kísérő zenekaruk a csepeli  Lustige Musikanten volt.

A kisebbek is jeleskedtek. Winkler Andrea, Varga Rita és Schäffer Ildikó " Kleine Liese" taksonyi népi játékokból és táncból álló koreográfiájával a kisebbek is elnyerték a zsüri tetszését és ők is ARANY minősítést kaptak! Műsoruk színvonalát Tóth Ábris harmónikajátéka nagyban emelte.
Kísérő zenekaruk Varga Miklós vezetésével egy új taksonyi formáció a Schwäbische Stimmungskapelle  is elnyerte a zsűri elismerését.

A sikerhez hozzájárult Taksony Nagyközség Önkormányzatának jelentős anyagi támogatása is, melyet táncosaink nevében ezúton szeretnénk megköszönni.

Schäffer Ildikó, Varga Rita, Winkler Andrea, Galambosné Schuszter Anna


Friss hírek
2015-05-01
Jogszabályi előírásnak eleget téve megkezdődött a településrendezési eszközök felülvizsgálata.


2014-07-23

Az új rendszer lényege, hogy ezentúl két kukába kell gyűjteni a hulladékot: a régi kukába a háztartási, biológiai lebomló hulladékot, a sárga fedelű kukába pedig a csomagolási hulladékot (műanyag, papír, összelapított Tetra-pack italos doboz, porcelán).


2014-02-03

Magyar Kémény Kft. tájékoztatása itt olvasható


2013-05-27

BUSPED Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. fellebbezése ügyében az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által hozott 14/05201-20/2012. számú másodfokú döntése.

 


Események
© 2007. Taksony Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Powered by Imaginative.